e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Σπηλιά Ίμβρου: Φωτοθήκη υπαίθριας Αρχιερατικής Λειτουργίας παρόντος Βαρθολομαίου

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε την Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023, στην υπαίθρια  Θεία Λειτουργία στην περιοχή Σπηλιά, των Αγριδίων Ίμβρου, που τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, κληρικοί και Μοναχές, και πλήθος πιστών και φίλων της Ίμβρου από το εξωτερικό. 

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά, με αφορμή την πρόσφατη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναφέρθηκε, στο κήρυγμά του, στο πρόσωπο της Παναγίας και στον σεβασμό που τρέφουν οι πιστοί προς Εκείνη. 

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος παρουσίασε στους συμπατριώτες του τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά, αναφερόμενος στο πολυδιάστατο έργο του στη μακρινή αυτή επαρχία του Θρόνου, καθώς και σε θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Επίσης, ο Πατριάρχης μίλησε και για τον Ποιμενάρχη της γενέτειράς του, Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, επισημαίνοντας το ανύστακτο ενδιαφέρον του για το ποίμνιο του, κάτι για το οποίο τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη εγκαρδίως.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




























Δεν υπάρχουν σχόλια: