e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η στεφανωμένη "Κολόννα" του Άι Νικόλα






Κάθε χρόνο, κατά την πατροπαράδοτη συνήθεια, την ημέρα του Αγίου Νικολάου του "Περαστού", σήμερα δηλαδή, η Κολόννα (: προσκυνητάρι δρόμου) του Άι Νικόλα στη Λουρίδα Μπανάτου, στεφανώνεται με στεφάνι γεναμένο από τα λουλούδια των μπανατιώτικων αυλών, για το οποίο φροντίζουν ανέκαθεν οι ευσεβείς περίοικοι. 

Είναι όντως πολύ όμορφο, η ασβεστωμένη αυτή Κολόννα να κοσμείται με στεφάνι ευλαβικό, ως προσευχητική υπόμνηση προς τον Άγιο! Και του χρόνου!!!

1 σχόλιο:

Διονυσης Φλεμοτομος είπε...

Το έχω αντέτι κάθε χρόνο τέτοια μέρα να πέρνάω από τον δρόμο που βρίσκεται αυτή η κολόννα, για να βλέπω το στεφάνι!!! Και του χρόνου και χρόνια πολλά σε όσους το φροντίζουν.