e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Επικρατέστερος για Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος Φωκάς

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Όπως πληροφορούμαστε από τους κεφαλονίτικους ιστότοπους, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς, αναχώρησε στις 22 Μαΐου 2015, για την Αθήνα (δείτε την ανωτέρω φωτό), ενόψει των αρχιερατικών εκλογών που θα γίνουν αύριο, τις πρωινές ώρες στο Συνοδικό Μέγαρο, στη Μονή Πετράκη. Θυμίζουμε ότι ο μητροπολιτικός θρόνος της γείτονος Κεφαλληνίας χηρεύει από μηνών, ο δε π. Γεράσιμος Φωκάς διαφαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για Μητροπολίτης της γενέτειράς του

Ο π. Γεράσιμος έζησε όλα τα χρόνια τής μέχρι τώρα ιερατικής διαδρομής του στο νησί του, εκδαπανώντας τον εαυτό του για την ωφέλεια της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, όπως κατά την μακρά περίοδο της ασθενείας του μακαριστού Μητροπολίτου Σπυρίδωνος ή πρόσφατα κατά τους σεισμούς του Ληξουρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Γεράσιμος απολαμβάνει της αγάπης όλης της Ορθοδοξίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έως τους Αγιορείτες, αλλά και τους Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα τον υπεραγαπούν και μάχονται υπέρ της αίσιας έκβασης της υποψηφιότητάς του. 

Άσχετο με την εκλογή και την προσωπικότητα του υποψηφίου, αλλά αξίζει να το πληροφορούν οι αναγνώστες μας, είναι ότι ο π. Γεράσιμος Φωκάς είναι αδελφός κατά σάρκα του μεγάλου μαθηματικού, αεροναυπηγού, ιατρού και πανεπιστημιακού Αθανασίου Φωκά, Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: