e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Το εύοσμο φιόρο της Ζακύνθου, ο 18χρονος Νεομάρτυς Θεόφιλος, τιμήθηκε εν Βανάτω


Πρωί Παρασκευής, 24ης Ιουλίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, τιμώντας σεμνοπρεπώς την ιερή μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοφίλου, του 18χρονου φιόρου εκ της περιοχής Άμμος Ζακύνθου, ο οποίος μαρτύρησε με τον διά πυράς θάνατο στη Χίο, το 1635, για να μην αλλαξοπιστήσει. 
     Έγινε θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, με Αρτοκλασία, το δε ψαλτήριο τίμησε ο κ. Δημήτριος Κάνδηλας. Ο Εφημέριος ομίλησε κατάλληλα προς τους εκκλησιασθέντες, αναφερθείς δι' ολίγων στην μαρτυρική λεβεντιά του τιμωμένου Νεομάρτυρος, την οποία μάλιστα προέβαλε ως υπόδειγμα για όλους, κυρίως δε τους νέους της εποχής μας.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





















































Δεν υπάρχουν σχόλια: