e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

"LECTURES ΑΛΗΘΩΣ". Το πρόγραμμα e-διαλέξεων του Κέντρου Λόγου "Αληθώς" εν καιρώ Πανδημίας


Στον καιρό της πανδημίας εκ του θανατηφόρου νέου Κορονοϊού (Covid-19) όλες οι εκφράσεις και οι πτυχές της ζωής μας βρίσκονται σε προβληματισμό ή και σε αδιέξοδο. Εννοείται, το αυτό συμβαίνει και στα πνευματικά-πολιτιστικά θέματα. 

Εμείς, οι ενασχολούμενοι με οργάνωση δράσεων μες από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς" (πολιτισμική έκφραση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου), πληττόμαστε αναλόγως... Προς τούτο θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να πάψουμε τις προσπάθειες και ήδη καταφεύγουμε σε νεότερους τρόπους εκφράσεως του θεσμού "Αληθώς", ο οποίος -υπό την μέχρι πρότινος γνωστή μορφή του- συμπλήρωσε δέκα πλήρη χρόνια ζωής και καρποφορίας.

Έτσι, από τούδε και για όσο χρειασθεί ξεκινά τη λειτουργία του προγράμματος "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ"!

Περί τίνος πρόκειται; 

Άνθρωποι επιστήμονες από όλο το φάσμα της Γνώσης, της Εκκλησίας, των κάθε πτυχής Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών θα ημπορούν να παρουσιάζουν τις διαλέξεις τους μέσω διαδικτύου, οι οποίες θα παρουσιάζονται μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube. 

Οι διαλέξεις, οι οποίες χρειάζεται να είναι πρωτότυπες, θα έχουν χρονική διάρκεια περί το μισάωρο και ο τρόπος μαγνητοσκόπησής τους θα γίνεται κατόπιν προσωπικής συνεννοήσεως με τους υπεύθυνους του Μορφωτικού Κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail: pakapodistrias@gmail.com, όπου θα καταθέτουν τα στοιχεία τους, τίτλο και περίληψη του πρωτότυπου θέματος το οποίο θα παρουσιάσουν κλπ. Σημειωτέον ότι η κάθε πρόταση θα εξετάζεται από ειδική επιστημονική επιτροπή φίλων του "Αληθώς", ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η ποιότητα του εγχειρήματος. 

Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στο "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: