e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Αρχή Τριωδίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων στον Άγιο Χαράλαμπο Luton Αγγλίας

Στον Ναό Αγίου Χαραλάμπους Luton προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας.  Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος Πρεσβύτερος κ. Δαυίδ Σομαλλής και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς. 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ετέλεσε τη χειροθεσία τριών Αναγνωστών που επανδρώνουν τα αναλόγια του Ναού, των κυρίων Christian BotezatuChristinel Herman και Fiorin Stefan, ενώ απέδωσε τιμητικό δίπλωμα στην κα Anna Griffiths για την επί σειρά ετών άμισθη προσφορά της στην ενορία και επ’ ευκαιρία των 45 ετών από της ιδρύσεως της Κοινότητος. Κατόπιν εγκαινίασε παραπλήσια αίθουσα της ενορίας στην οποία παρατέθηκε γεύμα σε εορταστικό κλίμα. Στο γεύμα, που ακολούθησε, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πιστούς, τους νέους και τα παιδιά της κοινότητος.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: