e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Εγκαταστάθηκαν συστήματα ηλεκτρονικών κωδωνοκρουσιών στους δυο κεντρικούς Ναούς του Βανάτου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για δυο συνεχείς ημέρες (22 και 23.2.2022) εργάστηκε, με υποδειγματικό επαγγελματισμό, ο τεχνικός της Εταιρείας Τσιτούρα κ. Γιώργος Μυριλάκος στην Ενορία μας, εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, για να εγκατασταθούν συστήματα ηλεκτρονικών κωδωνοκρουσιών στα δυο καμπαναρία των δυο κεντρικών Ναών μας, δηλαδή της Παναγούλας και της Φανερωμένης.
 
Γενικώς δεν είναι κάτι καινοφανές αυτό που καταφέραμε, ήδη οι πλείστες των Ενοριών της Ζακύνθου έχουν εγκαταστήσει τέτοια συστήματα από τριακονταετίας και πλέον, εμείς όμως εδώ δεν είχαμε προβεί σε τέτοια εξέλιξη, διότι ανέκαθεν είχαμε νεωκόρους ή εθελοντές που είχαν αναλάβει το έργο του κωδωνοκρούστου (ζακυνθινά: κλαμπανάρου), στις μέρες μας όμως και μετά την εκδημία του τελευταίου νεωκόρου μας, υπήρξε μέγιστο πρόβλημα πώς να σημαίνουν τα καμπαναρία μας. Είχαμε φθάσει να χρησιμοποιούμε παλαιότερα βίντεο από το YouTube, μέσω των μεγαφώνων, ώστε να ακούγεται ότι υπάρχει τελετή ή λειτουργία στους ναούς μας... 

Έτσι, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί στην εγκατάσταση αυτήν, έστω και δίχως να έχει τους πόρους, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας του καιρού μας. 

Ήδη, όσοι άκουσαν τα δοκιμαστικά καμπανίσματα, ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν δωρεές, ανερχόμενες στο 1/3 του συνολικού κόστους του όλου εγχειρήματος. Αναμένουμε και νεότερες δωρεές από όσους άλλους φίλους έχουν την καλή διάθεση, ούτως ώστε να καλυφθούν τα χρεωστούμενα 2/3 του έργου. Για περισσότερες πληροφορίες ή προσφορές, απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: