e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ενορία Βανάτου: Λειψανοθήκη για το αποκτηθέν Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης


Η δασολόγος κ. Μαρία Δίου, κάτοικος Ζακύνθου, καταγόμενη από το ημιορεινό χωριό Όρμα της Πέλλας, ευαισθητοποιήθηκε, όταν πέρυσι στην Ενορία Βανάτου, ως ιερό δώρο προς τον Εφημέριό μας από τον σημερινό Μητροπολίτη Εδέσσης Σεβ. κ. Ιωήλ, αποκτήθηκε Λείψανο του νεωστί αγιοκαταταγέντος Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης.
        Έτσι, προθυμοποιήθηκε να προσφέρει μια λειψανοθήκη για να τεθεί εντός της το αποκτηθέν Λείψανο. Όπερ και εγένετο αυτές τις ημέρες! Πολύ ευλαβικά η κ. Δίου προσέφερε μιαν αργυρόχυτη μινιατούρα, εντός της οποίας ήδη "αναπαύτηκε" ο Άγιος του Θεού, Καλλίνικος, τον οποίον μάλιστα η δωρήτρια είχε γνωρίσει εκ του σύνεγγυς, ως Μητροπολίτη της γενετείρας της και Πνευματικό Πατέρα των παιδικών χρόνων της!
        Προς τιμήν της κ. Δίου, αύριο, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 2.4.2023, το ιερό Λείψανο στη θήκη Του θα τεθεί σε προσκύνημα όσων πρόκειται να εκκλησιασθούν! Εκ μέρους μάλιστα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στην Δωρήτρια για την καλοσύνη της και από καρδιάς ευχές για διαρκή τη σκέπη του Αγίου της στη ζωή και τα έργα της!
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: