e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Στο Φανάρι ο επί κεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνειδήσεως

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, ο επί κεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνειδήσεως Εξοχ. κ. Viktor Yelensky.

Ο Εξοχ. κ. Yelensky έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχές της Ουκρανικής Πολιτείας και του ιδίου προσωπικώς για την ονομαστική εορτή του, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα. 

Τον υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο συνόδευαν ο Εξοχ. Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar, με τον Γενικό Πρόξενο της χώρας στην Πόλη Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, και τον Πρόξενο Εντιμ. κ. Maksym Vdovychenko.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, καθώς και ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Κamianovich, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




Δεν υπάρχουν σχόλια: