e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Η Μητρόπολη Ζακύνθου περί αγνώστου ρασοφόρου δράσαντος στην περιοχή Μονής Κρημνών

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ, περί του διερχομένου εκ της ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών Ζακύνθου παλαιοημερολογίτη μοναχού και της εναντίον του καταγγελίας από τουρίστρια, ενημερώνουμε τα εξής:

Α) Ο ανωτέρω ρασοφόρος δεν ανήκει στην Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, είναι άγνωστος στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και, κατά δήλωσιν των εκεί εγκαταβιούντων Μοναχών, στην εν λόγω ιερά Μονή «φιλοξενήθηκε, ερχόμενος από το Άγιον Όρος».

Β) Κανένα περιστατικό δεν συνέβη, ούτε τώρα μήτε ποτέ άλλοτε, εντός της Μονής του Αγίου Γεωργίου. Το περιστατικό συνέβη στην ευρύτερη περιοχή της Μονής.

Γ) Ο καταδικασθείς, κατά την δήλωση της Αδελφότητας, έχει ήδη αναχωρήσει από την Ζάκυνθο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: