e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ηράκλειο: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, με τίτλο «Ίμβρος η καλλίτεκνος Πατριάρχου Τόπος Γενέθλιος».

Των Εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, συλλειτουργούντος του Θεοφ.Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Μηλαθιανάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και οι εφημέριοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Νικηφόρος Κουνάλης, με σεπτή εντολή και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, παρουσίασε τον Επιμελητή της Έκθεσης Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τερψίδη, του οποίου ανέγνωσε σύντομο βιογραφικό.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Τερψίδη για την Έκθεση και τη σημασία της.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Επιμελητή της Έκθεσης για την ομιλία του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για τον κόπο και την όλη προσπάθειά του ώστε να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο το Σεπτό Πρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια από την ανάρρησή του στο Θρόνο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Έπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος προσκάλεσε όλους τους παρισταμένους να μεταβούν στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, όπου λαμβάνει χώρα η Έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθoλομαίου.

Στο χώρο του Μουσείου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης κ. Νικόλαο Γιγουρτάκη.

Στο τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και μαζί με τους παρευρισκόμενους περιηγήθηκαν στην Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: