e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αποκλειστικές δηλώσεις του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας: "Όποιος συμπεριφέρεται έτσι δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την Ορθοδοξία"


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος Συνετός (ο από Ζακύνθου) έκανε σήμερα το πρωί, 25 Οκτωβρίου 2012, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ στο e-περιοδικό μας, εδώ στο Νυχθημερόν, για το "οξύτατο πρόβλημα" (όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί) του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το οποίο -δυστυχώς- ογκούται ολοένα ανά την ελληνική επικράτεια.


Ο κ. Χρυσόστομος τονίζει εμφαντικά ότι διαχρονικά οι Έλληνες βρέθηκαν εκτός των συνόρων τους σε πολλές και διάφορες χώρες, συχνά αλλόθρησκων, όπου μάλιστα διέπρεψαν και όπου γεύονται (όχι χωρίς προβλήματα ενίοτε) τα αγαθά της Ανεκτικότητας. Για να καταλήξει ότι "όποιος συμπεριφέρεται έτσι [ρατσιστικά - ξενοφοβικά], δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με την Ορθοδοξία". Και τούτο, επειδή ακριβώς ισχύει απαρέγκλιτα ότι "στον αδελφό μας, τον ελάχιστο,  βλέπουμε την εικόνα του Θεού"!

Νηφάλιες και σαφέστατες σκέψεις ενός πεπειρασμένου Ιεράρχη, οι οποίες αξίζουν την προσοχή εαυτών και αλλήλων. Παρακολουθείστε τις:


5 σχόλια:

Διονύσης Μπουκουβάλας είπε...

Μπράβο!

Christina Synodinou είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ

Symeon Katsinas είπε...

ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ!....

Στέλιος Πέττας είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος που είναι ????? Μήπως θα έπρεπε να είναι περισσότερο ηχηρός επί του θέματος ???? Τι ή ποιους φοβάται ? (καθ'ότι έχει καταγραφεί ως έχων αστικοδημοκρατικές πεποιθήσεις...)

Στελ Αραβ είπε...

Επισημαίνω τό τριπλό μήνυμα τού Σεβασμιωτάτου, 1) Μήν παίρνουμε τόν νόμο στά χέρια μας, 2) Στίς χώρες τού Ισλάμ υπάρχει απόδημος Ελληνισμός, 3) Νά μή ξεχνάμε τήν παραβολή τής μελλούσης κρίσεως.