e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Κυριακή Σαμαρείτιδος 2021 στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, με μνήμη Αλώσεως της ΚΠόλεως

Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30.5.2021 στον Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ του Μαπούτο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και τοποτηρητης της Ιεράς Επισκοπης Μοζαμβίκης ιερούργησε κήρυξε τον θείο λόγο και, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως και των συν αυτώ συναγωνιστών, των θυσιασθέντων για την υπεράσπιση της Κωνσταντίνου Πόλεως, κατά τα γεγονότα της αλώσεως αυτής, γενομένης υπό των Τούρκων, κατά την 29η μηνός Μαΐου, του έτους 1453.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, μετά το μνημόσυνο, αναφέρθηκε στη θλιβερή, όπως την χαρακτήρισε, επέτειο και προέτρεψε το εκκλησίασμα να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη όσων προασπίστηκαν την πίστη και την πατρίδα, τονίζοντας ότι είναι ημέρα τιμής και μνήμης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: