e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Μέλη της Κεντρικής Νεολαίας Μελβούρνης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Αντιπροσωπεία μελών της Κεντρικής Νεολαίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Μελβούρνης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο στα Κεντρικά Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά τις νέες και τους νέους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τον διορισμό του Θεοφ. Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού στη Μελβούρνη, ο οποίος, όπως επεσήμαναν, «στηρίζει όλες μας τις προσπάθειες και μας ενώνει», ενώ ευχήθηκαν καταλλήλως στον Ποιμενάρχη τους για τα 4 χρόνια της διακονίας του στην πέμπτη ήπειρο.

Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν με τον Αρχιεπίσκοπο τούς νεανικούς προβληματισμούς τους και να ακούσουν από αυτόν πνευματικές συμβουλές για το μέλλον τους και για την ενεργό συμμετοχή τους στη ζωή της Εκκλησίας.

Η βασική προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου ήταν: «Μην μένετε μόνο στη θεωρία, αλλά να προχωρείτε και στην πράξη, διότι κάθε ορθόδοξο δόγμα έχει πάντοτε και πρακτικό αντίκτυπο». «Ακόμη και το δόγμα περί Αγίας Τριάδος, έχει πρακτικό αντίκτυπο στο ότι πρέπει να ζούμε ενωμένοι, με αρμονία, ειρήνη και αγάπη», τόνισε χαρακτηριστικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: