e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πατριαρχικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στο εν Κ/Πόλει Μετόχιο του Παναγίου Τάφου [video]


Εσπέρας 22ας Οκτωβρίου 2018, στον Ναό του Αγίου Γεωργίου - Μετοχίου του Παναγίου Τάφου εν Νεοχωρίω του Βοσπόρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων. 
     Τον χοροστατήσαντα στα Εσπέρια της εορτής Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο προσεφώνησε κατάλληλα ο Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κωνσταντινούπολη, Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. 
     Στο τέλος, ο ίδιος ανέγνωσε πιτάκιο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ και διά των χειρών του Πατριάρχου Βαρθολομαίου απένειμε τα διάσημα του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου στον κ. Παντελεήμονα Βίγκα, επιβραβεύοντας και τιμώντας έτσι την εν γένει προσφορά του στην Σιωνίτιδα Εκκλησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: