e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η καμπάνα στον Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά ηχεί πένθιμα [video]


Η καμπάνα στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά ηχεί πένθιμα. Ο Μητροπολίτης Ιωάννης εκοιμήθη στα 62 του χρόνια χτυπημένος από κορωνοϊό. Τον ιό που δεν κάνει διακρίσεις.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 13 Νοεμβρίου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η επιδείνωση ήταν ραγδαία. Κατέληξε τα ξημερώματα.

Μοντέρνος, ανοιχτόμυαλος, λογικός. Έτσι περιγράφουν τον Μακαριστό. Πάντα κοντά στο ποίμνιό του, το προέτρεπε να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών.

Ο μακαριστός είχε λάβει μέρος στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού.

Στην εκπομπή Live News, δεν δίστασε να στραφεί απέναντι στους ιεράρχες που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ισχυριζόμενοι πως ο ιός δεν κολλάει μέσα στις εκκλησίες.

Τραγική ειρωνεία. Τις τελευταίες ημέρες αισθανόταν καλύτερα. Τραγική ειρωνεία. Ο ίδιος είχε εκφράσει την ανησυχία ότι θα πεθάνει και η κηδεία του δεν θα τελεστεί όπως πρέπει εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στην τελευταία του συνέντευξη χαρακτήρισε εγκληματική πράξη την προτροπή για ανυπακοή στα μέτρα, ακόμα κι αν αυτή η ανυπακοή προέρχεται από ιεράρχες.

Βαρύ το κλίμα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστή αύριο στις 12 το μεσημέρι παρουσία ενός μητροπολίτη και δύο ιεραρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: