e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η Ορθοδοξία στην άλλη άκρη του κόσμου. Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας [video]

Η Ορθοδοξία μέσω των Αποστόλων έφτασε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από την χώρα της Ιουδαίας, το κήρυγμά τους έφτασε στην Βρετανία και τη νήσο της Ιρλανδίας, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τα βάθη της Ασίας και στον «νέο Κόσμο», την ήπειρο της Αμερικής. 

Η Ορθοδοξία όμως έφτασε και στην απομακρυσμένη Αυστραλία, η οποία από τις αρχές του 20ου αιώνα είναι αρχιεπισκοπή που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πώς επιβιώνει το μήνυμα του Ευαγγελίου στην άλλη άκρη του κόσμου; Ποια θέματα μπορεί ένας ιεράρχης στην Αυστραλία να αντιμετωπίζει. Τι ρόλο παίζει η ελληνική μειονότητα στα εκκλησιαστικά θέματα; 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος απαντάει σε όλα αυτά τα θέματα, στο Ad Hoc και στην Απαρχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: