e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Γαϊτάνι Ζακύνθου: Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων


Απόψε το δειλινό, Τετάρτη Γ΄ εβδομάδας των Νηστειών, 3 Απριλίου 2024, στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται το Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, συμπροσευχομένου του οικείου Εφημερίου, Οικονόμου Σταυροφόρου Κωνσταντίνου Γιαννιτσιώτη. Οι περισσότεροι εκ των εκκλησιασθέντων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συχνής μεταλήψεως Σώματος και Αίματος Χριστού, διά της συμμετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. "Οι αναιμικές φλέβες της ανθρωπότητος", είπε, "αναζωογονούνται εάν μεταγγισθεί εντός τους ο ίδιος ο Χριστός. Τούτο σημαίνει ότι η Εκκλησία δεν είναι (μόνο) βραβευτήριο αγίων, αλλά πρωτίστως νοσοκομείο, όπου όλοι εμείς οι ασθενούντες και άπαντες οι κακώς έχοντες υφιστάμεθα την αγιαστική θεραπεία διά του Φαρμάκου της Αθανασίας, αποβλέποντας στην τελική και ευεργετική συνάφεια με τον μεγάλο Χορηγό της όντως Ζωής!"








































Δεν υπάρχουν σχόλια: