e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Κυριακή Ορθοδοξίας 2022 στον Καθεδρικό Ναό πόλεως Βίνιτσα της Ουκρανίας

Στις 13 Μαρτίου 2022, Κυριακή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βίνιτσα και Μπαρ κ. Συμεών μαζί με ιερείς της Μητροπόλεώς του, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βίνιτσα. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης εκφώνησε εμπνευσμένο κήρυγμα.

Δεδομένης της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας, πολυάριθμες απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα βάρβαρων βομβαρδισμών από ρωσικά στρατεύματα πόλεων και χωριών του κράτους, με την ευλογία του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, αναπέμφθηκε προσευχή υπέρ του αμυνόμενου ουκρανικού στρατού, του κράτους και του λαού, υπέρ ενισχύσεώς τους κατά την εισβολή των ξένων.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: