e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

«Μνημονεύοντας τα μεγαλεία στα ίχνη του σεισμού". 70 χρόνια μνήμης από το 1953

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

«Μνημονεύοντας τα μεγαλεία στα ίχνη του σεισμού"

70 χρόνια μνήμης από το 1953

70 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, γεμίζει με άνθη!

70 χρόνια μνήμης, απολογίζονται σε ένα χρέος-αφορμή, το οποίο αποτελεί τον φωτεινό οδηγό σε μια Ζάκυνθο που τιμάει την ιστορία της και την κληρονομιά της!

70 χρόνια τιμής, στις απώλειες, στους ανθρώπους, στην αξιοπρέπεια και στην διάσωση!

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Φανερωμένης της πόλεώς μας, είναι ταυτισμένο μνημείο-παρακαταθήκη για το μέλλον και τις αξίες μας.

Οι εξέχουσες προσωπικότητες-επιστήμονες, η κ. Αναστασία Δ. Καπανδρίτη, (Δρ. Αρχιτέκτων-Αναστηλώτρια, Επ. Καθηγήτρια, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,)  η κ. Δήμητρα Νικολιά, ( Δρ. Αρχαιολόγος) , και ο Αρχιμ. Διονύσιος Λυκογιάννης, (Δρ. Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), θα αναπτύξουν τις επιστημονικές προσεγγίσεις τους και τις διαχρονικές αξίες του ζωντανού μνημείου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης θα παρουσιάσει την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, «Rezante».

Συγκλονιστικές εικόνες της εποχής, μαρτυρίες, καταγραφές, ψηφιακοί δρόμοι του μέλλοντος και καλλιτεχνικοί ήχοι, θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση που διοργανώνει ο ιστορικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Ζακύνθου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Συμμετέχουν η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμμου.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο κ. Γιάννης Μαρίνος.

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στον Ιερό Ναό Φανερωμένης.

Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με σύγχρονη τεχνολογία και θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο.

Το Eκκλησιαστικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: