e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Ζάκυνθος: Πανηγυρικά Εσπέρια για τον Πολιούχο Άγιο Διονύσιο. Τιμή στον Πρωτοψάλτη Σάββα Βοζαΐτη [photos]


Σε κλίμα επισημότητας και συνάμα κατάνυξης οι Ζακύνθιοι τιμούν τον Πολιούχο Άγιό τους, Διονύσιο τον θαυματουργό! Όπως συνηθίζεται, στην αρχή της αποψινής (16.12.2023) εσπέρας έγινε η Κάθοδος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ από την Μονή στο Καθολικό της Μονής, συμπαραστατουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, των Θεοφ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου και Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου, του Καθηγουμένου Γέροντος Διονυσίου Λιβέρη, ευάριθμων Ιερέων της Ζακύνθου, εξ Αθηνών και αλλαχού.
        Άμα τη εισόδω της πομπής στον Ναό, έγινε η περιφορά του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου τρις, εναπόθεσή Του στη Θύρα της προσκυνήσεώς Του, Δέηση και Απόλυση.
        Στη συνέχεια, άρχισε ο πανηγυρικός Εσπερινός, με χοροστατούντα τον Σεβ. Πολυανής και Κιλκισίου, συγχοροστατούντων δε των λοιπών Αρχιερέων. Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο χοροστατών Μητροπολίτης.
        Το έκτακτο της βραδιάς ήταν η απονομή του Σταυρού του Αγίου Διονυσίου στον Πρωτοψάλτη κ. Σάββα Βοζαΐτη, ο οποίος επί 65 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί ευόρκως το ιερό Αναλόγιο, ειδικευθείς μάλιστα στο ζακύνθιο ιδιάζον ύφος της ψαλτικής. Το εκκλησίασμα, με μια φωνή, επένευσε για την τιμή προς τον εξέχοντα, αλλά τόσο ταπεινό, αυτόν εργάτη της τοπικής Εκκλησίας και της εν γένει ζακυνθινής Παράδοσης!
[Φωτογραφίες: Ημέρα Ζακύνθου, Διογένης Μπουρέλλας και Ιωάννης Καμπιώτης]




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: