e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ο Κιέβου Επιφάνιος επισκέφθηκε την Ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων στη Βουλγαρία

Μετά την ολοκλήρωση των ιερών τελετών για την Κηδεία του Μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σοφίας Νεοφύτου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε την Ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων Βουλγαρίας (SUOB) «Μητέρα Ουκρανία», στη Σόφια, στις 16 Μαρτίου 2024.

Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο υπαρχηγός του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Bilotserkiv Ευστράτιος. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Olesya Ilashchuk.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε με εκπροσώπους του σωματείου με επικεφαλής την κ. Olena Kotseva, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους στους Ουκρανούς πολίτες που δραπετεύουν από τη ρωσική επίθεση και επικαλέστηκε τις ευλογίες του Θεού σε αυτούς.

Η ΜΚΟ «Μητέρα Ουκρανία» δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία για περισσότερα από 10 χρόνια και το 2022 δημιούργησε ένα εθελοντικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας σε βίαια εκτοπισμένους από την Ουκρανία, στους χώρους που παρέχονται από το Δημαρχείο της Σόφιας.

Υπηρεσία Τύπου Μητροπόλεως  Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)




Δεν υπάρχουν σχόλια: