e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

30 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχου | Enthronement of Patriarch Bartholomew [video, 2.11.1991]

 Φανάρι, 2 Νοεμβρίου 1991 


Καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 30 ολόκληρα χρόνια από την ευλογητή ημέρα της Ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην καθέδρα της Μεγάλης του Χριστού Εκκκλησίας, αναδημοσιεύουμε σήμερα την χαρμόσυνη εκείνη Τελετή του Φαναρίου, την οποία -ως βίντεο- έχουμε αναρτήσει στο κανάλι του Νυχθημερόν στο YouTube. Στιγμές σπουδαίες της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας μας! 
          Από την ταπεινή αυτή θέση μας, ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Πρώτος της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας να έχει μακρότητα ευλογημένων ετών στο πηδάλιο της οικουμενικής ευθύνης Του. 


Διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερο σχετικό δημοσίευμά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: