e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ο εορτασμός της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 83ης Επετείου του «ΟΧΙ» στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023.

Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο προάστιο Dianella, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Πέρθης, και ακολούθησε η Δοξολογία επί τη εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα και της θυσίας των Ελλήνων για την Ελευθερία, ενώ υπενθύμισε ότι η εθνική εορτή του «ΟΧΙ» συμπίπτει με την εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, η οποία εξακολουθεί να προστατεύει όλους τους ανθρώπους.

Προ της Απολύσεως, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, τον Διευθυντή του Σχολείου του Αγίου Ανδρέα κ. Craig Monaghan και σε όλους τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, την πατρική αγάπη και τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το Προξενείο της Ελλάδος στην Πέρθη διοργάνωσε την επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Κενοτάφιο του Kings Park, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: