e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Κέρκυρα: 25 χρόνια μετά, πρώτη θ. Λειτουργία στον Ναό Αγ. Αικατερίνης πόλεως

Με βαθειά συγκίνηση και πολύ χαρά σήμερα εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης εν πληθούση εκκλησία τελέσαμε την πανηγυρική θεία λειτουργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, στον ομώνυμο ιστορικό ιερό ναό.
Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κοσκινάς Εφημέριος της ενορίας Αγίου Ελευθερίου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Βλάχος εφημέριος Αγίου Νικολάου Γερόντων , π. Δημήτριος Μουζακίτης εφημέριου της ενορίας Αγίου Ιωάννου Λάζου Μανδουκίου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Γκιόκας.
Στο κήρυγμά του ο π. Δημήτριος Κοσκινάς αναφέρθηκε στο πρόσωπο της γυναίκας που στον χριστιανισμό ανυψώθηκε και έγινε ισότιμο με του ανδρός και αυτό το βλέπουμε έντονα στα πρόσωπα των Αγίων γυναικών και ιδιαίτερα της Αγίας Αικατερίνης αναφερόμενος στο μαρτύριο και την μεγάλη αγάπη της προς τον Νυμφίο Χριστό.
Στο τέλος ευχαρίστησε τους παρισταμένους αντιδημάρχους και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους στην σημερινή εορτή, μη μπορώντας να κρατήσει την συγκίνησή του, ευχαριστώντας μάλιστα την Αγία Αικατερίνη που τον αξίωσε να είναι ο πρώτος εφημέριος μετά την αναστήλωση του ναού να τελέσει την θεία λειτουργία ευχόμενος, εξάλλλου, σύντομα να τοποθετηθούν οι ιερές εικόνες και να τελείται τακτικά η θεία λειτουργία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: