e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ρόδος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό των Εισοδίων της Θεοτόκου [video-photos]

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο του εορτασμού των φερώνυμο Μητροπολιτικό ιερό Ναό.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρκιανής κ. Ησύχιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, μετά την προσφώνηση - καλωσόρισμα του συγχοροστατήσαντος Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.






Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπων Ολύμπου κ. Κυρίλλου και Μαρκιανής κ. Ησυχίου. Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία μίλησε σχετικά ο Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Οδυσσέας Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου και στρατιωτικού αγήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑΡΡΙ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: