e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Κίεβο: Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας τίμησε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ [video-photos]


Την ημέρα της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των λοιπών ασωμάτων ουρανίων δυνάμεων, 21 Νοεμβρίου 2022, με το παλαιό ημερολόγιο, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα χρυσοποίκιλτο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, στο Κίεβο.
Με τον Προκαθήμενο της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βινίτσης και Μπαρ Συμεών, ο Μητροπολίτης Λβιβ και Σοκάλ Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Τσιχίρυν Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Μποχουσλάβ Αλέξανδρος, ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβας και Κρεμεντσούκ Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Ζιτομίρ και Πολίσια Βολοντίμιρ, Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνίβτσι και Χοτίν Γερμανός, ο Αρχιεπίσκοπος Τερνοπίλ και Μπούχατς Τύχων, ο Αρχιεπίσκοπος Βισχόροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Μπιλοχόροντ Ιωάννης, ο Επίσκοπος Χαρκόβου και Μποχοντούχιβ Μητροφάνης, ο Επίσκοπος Ζαπορίζιας και Μελιτόπολης Φώτιος, ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, οι σεβάσμιοι πατέρες της Μονής του Αγίου Μιχαήλ και πλήθος προσκεκλημένων κληρικών.
Στη μικρή είσοδο, ο Μακαριώτατος ανύψωσε τον ιερομόναχο Μιχαήλ (Καρνάουχ) και τον ιερομόναχο Θεοδόσιο (Λιάχοβιτς) στο βαθμό του ηγουμένου.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο και απηύθυνε ειδική προσευχή στον Κύριο σε μια εποχή που η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, έγιναν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και το λαό μας και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των αμάχων πολιτών.

Η πανηγυρική λειτουργία ολοκληρώθηκε με προσευχή στον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:







































































Δεν υπάρχουν σχόλια: