e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Η πανήγυρις του Σιναϊτικού Μετοχίου της Υπεραγάθου στην ορεινή Ζάκυνθο


Πρωί εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, 21η Νοεμβρίου 2022, στην πανηγυρίζουσα Μονής της Υπεραγάθου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Γνωστή και ως "Περάγκαθο". Η εν λόγω Μονή είναι Μετόχιο της περιώμυνης Μονής του Σινά και διοικείται από τους Σιναΐτες Πατέρες. Εκείνοι μάλιστα αποστέλλουν και ιερείς κατ' έτος για την εορτή. 
    Παλαιότερα εκεί λειτουργούσε στην εορτή, κατά παράδοσιν, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, όμως στα νεότερα χρόνια, εξαιτίας των δυσκίνητων έργων αποκατάστασης των κτιρίων, ο Μητροπολίτης λειτουργεί πλέον στην Δερματούσα Τραγακίου Ζακύνθου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: