e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Παναγία του Πέραν: Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα Εισόδια της Θεοτόκου

Σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Πέραν, τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Ο Πατριάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Μαυρομμάτη, από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα διακονήσει στην Κοινότητα Σταυροδρομίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. 

Η Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία τελέσθηκε παρουσία Ρωμιών, επισκεπτών από την Ελλάδα αλλά και Ζωγραφιωτών που γιόρτασαν την επέτειο της αποφοίτησής τους από το Κοινοτικό Σχολείο. Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: