e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Κυριακή Β΄ των Νηστειών στη Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Την Κυριακή Β΄ των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας, ο οποίος βρίσκεται εντός της αγοράς της Χαλκηδόνας, στο σταυροδρόμι των πολιτισμών, και αποτελεί πόλο έλξης πολλών προσκυνητών και επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και από την Πόλη.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, με τον Διάκονο κ. Αστέριο Μπαρντακτσή, συμπροσευχομένου του ιερατικώς προϊσταμένου Πρωτ. κ. Ναυκρατίου Φουρουντζόγλου.

Εκκλησιάστηκε ευάριθμος αριθμός ενοριτών και προσκυνητών από την Πόλη και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνας. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα για τη μεγάλη μορφή που προβάλλει και τιμά την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, και για την διδασκαλία του.















Δεν υπάρχουν σχόλια: