e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Δυο νέοι Διάκονοι στην Επισκοπή Μαλάουι

Ευλογητός ο Θεός, «Ότι πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εξ Αυτού καταβαίνει».

Η Ιερά Επισκοπή τού Μαλάουι χαίρει και αγάλλεται αυτές τις δύο ημέρες, δηλαδή την Παρασκευή δεκάτη και το Σάββατο ενδεκάτη τού τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου, διότι ευδόκησε ο Αγιος Θεός, διά της Σεπτής Ευλογίας τού Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, να τελεσθούν από τον Επίσκοπο κ Φώτιο οι Χειροτονίες δύο νέων Διακόνων τού π Ζαχαρία από την Ζόμπα και τού π. Αλεξίου από το Μουλάντζι, υψηλού  Ορους εις τα σύνορα με την Μοζαμβίκη.

Και οι δύο, απόφοιτοι του Σεμιναρίου διά Κληρικούς, της Επισκοπής.

Η μεν Χειροτονία τού πρώτου εξ αυτών, έγινε στον Ιερό Ναό τής Αγίας Αικατερίνης στην περιοχήν Ντιράντε τού Blantyre την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται κατά τους εσχάτους χρόνους, ο Όσιος Πατήρ ημών Αρσένιος ο εκ Φαράσων της Καππαδοκίας, η δε δευτέρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, τότε που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει, μεταξύ των άλλων, τη μνήμην του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά τού Θαυματουργού, τού Αιγυπτίου, ο οποίος κατά τούς χρόνους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανεδείχθη μέγας Προστάτης και Βοηθός τνν Ελληνορθοδόξων μαχητών εις την Αίγυπτον.

Ο Θεοφιλέστατος, στις παραινέσεις του προς αυτούς, τόνισε ιδιαιτέρως το θέμα της Ενότητος εν τη Εκκλησία, το οποίο εδράζεται στην ταπείνωση και την Αγάπη.

Ιδιαιτέρως κατά την Χειροτονία τού Σαββάτου έντονη ήταν η παρουσία των νέων, οι οποίοι, δι' ύμνων εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και την Αγάπη προς τον Πνευματικό των Πατέρα, τον Επίσκοπο, ο οποίος τους οδηγεί στην Πίστη και την Αγάπη προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

(Εκ της Ιεράς Επισκοπής)





Δεν υπάρχουν σχόλια: