e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Το Ηράκλειο τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Μηνά

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, το Ηράκλειο Κρήτης τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Μηνά τον Μεγαλομάρτυρα. Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας συνέρρευσε στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό και συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπισκόπος Κρήτης κ. Ευγένιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Μικροί και μεγάλοι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τιμήσαν την ιερά μνήμη του προστάτη του λεγόμενου «Μεγάλου Κάστρου», άναψαν ένα κεράκι και προσευχήθηκαν στη χάρη του.

Ακολούθησε λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Μηνά, στους δρόμους περιμετρικά του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: