e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Ευχές Οικουμενικού Πατριάρχου προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Εξοχωτάτη κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του ιδίου προσωπικώς και της Μήτρος Εκκλησίας με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο έτος.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε το 2024 να είναι καρποφόρο και δημιουργικό και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο, και ζήτησε από την Εξοχωτάτη να διαβιβάσει τις Πατριαρχικές ευλογίες και τις πατρικές ευχές του προς τον ευσεβή ελληνικό λαό.

Επίσης, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε την κυρία Πρόεδρο για την ευγενική χειρονομία της να προλογίσει, με λόγους εκτιμήσεως και σεβασμού προς το πρόσωπό του, το προσφάτως εκδοθέν συλλογικό έργο, επιστημονικού περιεχομένου, με τίτλο «Legal Thought and Eastern Orthodox Christianity – The Addresses of Ecumenical Patriarch Bartholomew I».

Δεν υπάρχουν σχόλια: