e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Άγγελμα προ-εορτασμού Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Βανάτο Ζακύνθου

Ανακοινώνεται στους φιλέορτους ότι η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα τιμηθεί εκ μεταφοράς αύριο, Κυριακή Γ΄ Ματθαίου, 25 Ιουνίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου. 

Εκεί φυλάσσεται νέα μεγαλομεγέθης Εικόνα των Αγίων, δέησις εις μνήμην του μακαριστού ενορίτη μας, Πέτρου-Παύλου Τουρκάκη. Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως θα γίνει και εόρτια Αρτοκλασία, προσφορά της οικογενείας Διονυσίας Τουρκάκη, υπέρ υγείας τέκνων, εγγονών και δισεγγόνων της.

Μαζί με τον ανωτέρω προ-εορτασμό, κανονικά θα γίνει η Απόδοση της εορτής του Γενεθλίου του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: