e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων στο Σύδνεϋ

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, κατέφθασε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (24-27 Σεπτεμβρίου 2023).

Για την υποδοχή και το εγκάρδιο καλωσόρισμα του υψηλού προσκεκλημένου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μετέβησαν στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, οι Θεοφ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Κερασούντος κ. Ευμένιος, και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Παρέστησαν, επίσης, κληρικοί και λαϊκοί, μεταξύ των οποίων αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, υπό τον Διευθυντή αυτού, κ. Στυλιανό Μαγδαλόπουλο, μέλη της Χριστιανικής Ενώσεως, καθώς και άλλοι πιστοί.

Ο Σεβ. κ. Νικήτας διαβίβασε σε όλους τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες, ενώ με συγκίνηση δέχθηκε μια ανθοδέσμη με λουλούδια, καθώς και τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την τιμητική παρουσία του στην επικείμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της τοπικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: