e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Κωνσταντινούπολη: Αγιασμός για τους μαθητές του Ζωγραφείου Γυμνασίου-Λυκείου

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε από τον Αρχιερατικώς Προϊστάμενο της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους για τους μαθητές, τις μαθήτριες και του εκπαιδευτικούς του Ζωγραφείου Γυμνασίου-Λυκείου της Πόλεως.

Μετά την απόλυση, ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους «καλό, αίσιο και δημιουργικό το νέο σχολικό έτος».

Παραβρέθηκε ο Θεοφ. Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Κατά την έλευσή τους, οι μαθητές κρατούσαν 130 μπαλόνια τα οποία συμβόλιζαν τα 130 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου από τον Χρηστάκη Ζωγράφο, και τα άφησαν πριν την είσοδό τους στην εκκλησία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: