e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Άγγελμα εορτής Αγίας Σκέπης και επετείου του "ΟΧΙ" στο Βανάτο (28.10.2023)


Αγγέλλεται προς τους Ενορίτες και Φίλους μας ότι, το ερχόμενο Σάββατο, 28η Οκτωβρίου 2023, το πρωί θα γίνει Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεομήτορος και επί τη Εθνική Επετείω του "ΟΧΙ" των Ελλήνων, κατά την 28η Οκτωβρίου 1940.

Σημειωτέον ότι θα τεθεί για προσκύνημα η αρχαιότερη θεομητορική Εικόνα του Βανάτου (έργο 16ου αιώνα), φέρουσα την επιγραφή "ΕΛΕΟΥΣΑ".

Πιο συγκεκριμένα:

Ώρα 8.30 έως 9.30 π.μ.: Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ομιλήσει ο τακτικός ιεροκήρυκας της Ενορίας, κ. Σταμάτιος Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας), με θέμα: "Η αστραπόμορφος Σκέπη της Θεοτόκου, ως φωτός νεφέλη, σκέπει και καλύπτει πάντας ημάς".

Ώρα 9.30-10 π.μ.: Δοξολογία επί της Εθνική Επετείω του 1940, παρισταμένων των τοπικών Αρχών, Μαθητών και Εκπαιδευτικών των τοπικών Σχολείων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου.

Ώρα 10-10.15 π.μ.: Μετάβαση, με παράταξη παρέλασης, στην Πλατεία Λάμπρου Ζήβα. Εκεί θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση δάφνινων στεφάνων από τα Σχολεία και τις Αρχές. Εθνικός Ύμνος.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: