e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Μητροπολίτου Εδέσσης Ιωήλ: ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΜΑΚΙΩΤΟΥ

Την 16η Νοεμβρίου 2023 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου του Χαμακιώτου, ιερομονάχου και ιδρυτού του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως Αττικής και εφημερίου επί πολλά έτη του ιστορικού ιερού ναού Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Αμαρουσίου. 

Με την ευκαιρία της χαρμόσυνης αυτής αγγελίας η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας δημοσιεύει για πρώτη φορά και διαθέτει ηλεκτρονικά την Ιερά Ακολουθία του Οσίου Αθανασίου, η οποία περιλαμβάνει Μικρό και Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο και Παρακλητικό Κανόνα, ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: