e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Φανάρι: Σταυροπροσκυνήσεως 2024 με Πατριαρχική Χοροστασία

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (7 Απριλίου 2024) στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, εν συγχοροστασία μετά των ιεραρχών: Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Χρυσοστόμου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και Σελευκείας κ. Θεοδώρου.

Ιερούργησε, κατά την τάξιν, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βοσπόριος. Διάκονος ο Υπογραμματεύς της Συνόδου Πανοσιολ. κ. Οικουμένιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξιν, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Αλέξανδρος.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πολλοί πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: