e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Χάλκη: Σταυροπροσκυνήσεως 2024 στη Θεολογική Σχολή

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου 2024, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας του Όρθρου τελέστηκε, κατά την τάξη, η ακολουθία της Προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Εκκλησιάστηκαν πολυπληθείς όμιλοι μαθητών από ελληνικά σχολεία, καθώς και αρκετοί προσκυνητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου επισκέφθηκαν την Σχολή μαθητές από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής.












Δεν υπάρχουν σχόλια: