e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Σταυροπροσκυνήσεως 2024 στην Χαλκηδόνα

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης κ. Ευγένιος Καρατζάς, ο Οικονόμος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειος Ιωαννίδης και ο Διάκονος κ. Αστέριος Μπαρντακτσής.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η Εκκλησία μας προβάλλει στο μέσον τον Τίμιο Σταυρό, ώστε οι πιστοί να αντλήσουν δύναμη και να ενισχυθούν στον πνευματικό τους αγώνα, στην πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνας και πολλοί πιστοί από την περιοχή, οι οποίοι προσήλθαν από πολύ νωρίς στο ναό.

Στο τέλος έγινε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τ’ άνθη στους πιστούς, ευχόμενος καλή Ανάσταση.

Την όλη μέριμνα και φροντίδα για την ευταξία επιμελήθηκε ο Άρχων Ασηκρήτης κ. Φώτης Κάτσης, υπεύθυνος του Καθεδρικού Ναού και ταμίας της Κοινότητας Χαλκηδόνος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: