e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αγρυπνία στο Κίεβο για τον Άγιο Βλαδίμηρο, με λείψανο Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από Φανάρι


Αγρυπνία έγινε απόψε στον Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, για την εφετινή 1031η επέτειο του Εκχριστιανισμού των Ρως και τον Άγιο Βλαδίμηρο. Όπως αναφέραμε σε άλλη δημοσίευση, το Κίεβο υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα  Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από το Φανάρι προς ευλογίαν του πιστού λαού της χώρας.

Το τίμιο Λείψανο μετέφερε στο Κίεβο ο Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Εκκλησίας Διάκονος κ. Γρηγόριος Φραγκάκης και η υποδοχή έγινε στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ από τον ίδιο τον Προκαθήμενο της νεοπαγούς Εκκλησίας Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Μαζί με το λείψανο μεταφέρθηκε Τίμιο Ξύλο από τον Σταυρό του Κυρίου Ιησού και Αγίασμα από την Παναγία των Βλαχερνών.

Αύριο, Κυριακή 28.7.2019, στον Ναό της Αγίας Σοφίας θα γίνει Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό τον Μακ. κ. Επιφάνιο. Εκ προσώπου θα παραστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.


























Блаженніший Митрополит Епіфаній очолив всенічне бдіння напередодні свята рівноапостольного князя Володимира

27 Липня 2019

28 липня Православна Церква вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира та відзначає 1031-річчя хрещення Руси-України.

Напередодні свята, 27 липня, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Його Блаженству співслужив єпископат та духовенства зі всієї України, представники Вселенської Патріархії.

Під час полієлею Предстоятель помазував всіх освяченим єлеєм.

Перед всенічним бдінням духовенство та віряни Православної Церкви України зустріли чудотворні святині з Константинополя.

Завтра, 28 липня, чекаємо кожного з вас о 8:30 на Божественній літургії на території Святої Софії Київської, після якої вирушимо в Український хресний хід, щоб розділити радість з нагоди 1031-ї річниці хрещення України-Руси.

Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: