e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Εκ προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο επετειακό Συλλείτουργο του Κιέβου [video -photos]


Με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της Ενωτικής Συνόδου του Κιέβου, ετελέσθη σήμερα στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, συλλειτουργούντων Αρχιερέων τόσο της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως όσο και της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 


Παρευρέθησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Υπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε καταλλήλως ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: