e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Πέρθη: Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2023

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Πέρθη ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Κατά το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας καταρχάς ότι μέσα το γεγονός της Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ γίνεται η αποκάλυψη των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος, όπως συνέβη και στον Ιορδάνη ποταμό την ημέρα της Βαπτίσεως του Χριστού.

Επιπλέον, εξήγησε πως η εορτή της Μεταμορφώσεως συνδέεται με τα Πάθη του Κυρίου και την Ανάστασή Του, αφού ιστορικά έλαβε χώρα 40 ημέρες πριν τη Σταύρωσή Του.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε ερανικό γεύμα στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, η οποία βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε γεύμα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, στους νέους χώρους της, και τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικά θετικά.

Στο γεύμα παρακάθησαν πάνω από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου. Η εκδήλωση γενικά γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος μετέφερε σε όλους την ευλογία και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών που θα τελεστούν στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης ενόψει της επικείμενης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: