e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Πρίγκηπος: Ο Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος τιμώντας Θεία Μεταμόρφωση στη φερώνυμη Πατριαρχική Μονή

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Επί τη σημερινή μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, Κυριακή, 6η Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, παραχωρήσει της Α.Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου μας, προέστη της Θ. Λειτουργίας εν τη πανηγυριζούση Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή φερωνύμω Μονή της Πριγκήπου, εν μέσω πλήθους προσκυνητών εκ των νήσων και της πόλεως ημών, εν τω τέλει της οποίας ετελέσθη αρτοκλασία υπέρ ελέους και υγείας αυτών, ηυλογήθησαν δέ και αι σταφυλαί κατά τήν αρχαιοπρεπή εκκλησιαστικήν συνήθειαν.

Επηκολούθησε δεξίωσις εις τους κήπους της παλαιφάτου Ι. Μονής.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δημήτριος, την Παρασκευήν,4ην Αυγούστου, εχοροστάτησεν κατά την Ι. Ακολουθίαν της Παρακλήσεως πρός την Υπεραγίαν Θεοτόκον, εν τω Κοινοτικώ Ι. Ναώ του Γενεσίου  της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης, καθ’ήν εκκλησιάσθησαν τα πολλαπλά παιδιά της Πατριαρχικής Κατασκηνώσεως της νήσου.

Πρίγκηπος, 6 Αυγούστου 2023




Δεν υπάρχουν σχόλια: