e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ο Δρ Χρήστος Καρύδης μιλά για τη συντήρηση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας [Istorima | podcast]

ΑΚΟΥΣΤΕ ακολούθως το podcast, από το προφορικό αρχείο Istorima / Stavros Niarchos Foundation με τον νέο Πρόεδρο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, συντηρητή έργων τέχνης, αναπλ. καθηγητή ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΥΔΗ

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη συντήρηση έργων τέχνης, στις σπουδές του, αλλά και στις σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, τις οποίες είχε την ευκαιρία να γνωρίσει. 

Μια αξιάκουστη στιγμή της συνέντευξης αφορά στο χρονικό της συντήρησης της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, η οποία θησαυρίζεται της Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. 

Τέλος, περιγράφει τι σημαίνει για τον ίδιο η επαφή με αντικείμενα και κειμήλια που φέρουν, εκτός από ιστορική, και θρησκευτική αξία.

Ερευνητής: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας



Δεν υπάρχουν σχόλια: