e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημόσιας Περιουσίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης επισκέφθηκε τον Υπουργό Δημόσιας Περιουσίας, Elijah Julaki Muuchima, στο Υπουργείο Κτημάτων και Φυσικών Πόρων στη Λουσάκα.

Κατά τη συνάντηση, ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για τις τρέχουσες κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας, επισημαίνοντας διάφορα σημαντικά προγράμματα. Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Ιωάννης συζήτησε τα έργα που σχετίζονται με το ποτάμι και ζήτησε την κρατική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέκυψαν.

Σημαντική πτυχή της συζήτησης ήταν η πρόταση για καθορισμένο χώρο στην Πρωτεύουσα για την ανέγερση ελληνορθόδοξου καθεδρικού ναού, μαζί με ένα κέντρο για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων της ορθόδοξης κοινότητας σε όλη τη χώρα.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα, ενισχύοντας τις δυνατότητες για γόνιμη συνεργασία. Η προβλεπόμενη συνεργασία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση των προγραμματισμένων πρωτοβουλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: