e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Συνάντηση του Μητροπολίτου Ζάμπιας και Τοποτηρητού Μοζαμβίκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωάννου με τον Γεν. Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, στο γραφείο του στον Περισσό.

Αρχικά ο κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθήμενου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις του Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την συνεχόμενη μάστιγα της πείνας, του αναλφαβητισμού και των ασθενειών που μαστίζουν την αφρικανική γη καθώς και για την εκμετάλλευση του πλούτου της, απ' τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες απομυζούν τον πλούτο της.

Ειδικότερα ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην ιστορία του Έλληνα επαναστάτη Κρητικού Δημητρίου Τζαφέντα, που πρωτοστάτησε ενάντια στο Απαρτχάιντ, ανοίγοντας την πόρτα της ελευθερίας της Νοτίου Αφρικής. Εσχάτως δε, με πρωτοβουλία της Επισκοπής Μοζαμβίκης και τις ευχές του Αλεξανδρινου Προκαθήμενου, έχει αναγνωριστεί η προσφορά του από όλους τους πολιτικούς φορείς της Νοτίου Αφρικής, αλλά και της γενέτειρας του Μοζαμβίκης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα, όπως οι σχέσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας με την Κομουνιστική κυβέρνηση της Μοζαμβίκης, οι οποίες είναι άριστες.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: