e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Εκκλησία της Ελλάδος: Εκλογή 7 νέων Βοηθών Επισκόπων

Στην εκλογή επτά Βοηθών Επισκόπων προχώρησε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, ως ακολούθως:

1) Του Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Απόστολος Καβαλιώτης, β) Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου και γ) Αλέξιος Σαμαρτζής.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Τανάγρας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.

2) Του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Ιγνάτιος Σωτηριάδης, β) Μάξιμος Μητράρας και γ) Αθηναγόρας Σουπουρτζής.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Σαλώνων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

3) Του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Επιφάνιος Καραγεώργος, β) Φιλόθεος Νικολάκης και γ) Συμεών Καλοπαναγιώτης.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Ταλαντίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος.

4) Του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Παύλος Κίτσος, β) Στέφανος Σταυρακάκης και γ) Θεοδόσιος Οικονομίδης.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Θεσπιών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος.

5) Του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Μητροπόλει Χαλκίδος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σκοπέλου.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Νικόδημος Ευσταθίου, β) Σεραφείμ Σπέης και γ) Ιωσήφ Κατσούρας.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Σκοπέλου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου.

6) Του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Μητροπόλει Μονεμβασίας και Σπάρτης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λακεδαιμονίας.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α)  Θεόφιλος Μαντζαβράκος, β) Σεραφείμ Κοσμάς και γ) Εμμανουήλ Αναστασάκος.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Λακεδαιμονίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος.

7) Του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Μητροπόλει Σερβίων και Κοζάνης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως.

Προτεινόμενοι υποψήφιοι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου ήταν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες: α) Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, β) Χρυσόστομος Μάστορας και γ) Δημήτριος Χάνδακας.

Βοηθός Επίσκοπος με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Επισκοπής Αμφιπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: