e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας καθόρισε τις ημερομηνίες προσκύνησης και κηδείας του Πατριάρχου Νεοφύτου

| Εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Στην έκτακτη συνεδρίασή της της Ιεράς Συνόδου σε πλήρη σύνθεση επ' ευκαιρία του θανάτου του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγάρου και Μητροπολίτη Σόφιας Νεοφύτου στις 13.3.2024, αποφάσισε:

Σύμφωνα με το άρθ. 42, παράγρ. 1 της UBOC - BP, το ανώτατο στέλεχος του μειωμένου προσωπικού του Στ. Σύνοδος - Ο Μητροπολίτης Βάρνας και Βέλικο Πρέσλαβ Ιωάννης ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου.

Αφού συζήτησαν το ζήτημα του προσκυνήματος, της νεκρώσιμης ακολουθίας και της ταφής του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Νεοφύτου, ο Αγ. Η Σύνοδος αποφάσισε:

Στις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους στις 9:00 π.μ. θα εκτεθεί προς προσκύνηση η σορός του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας Νεοφύτου, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Αγ. Αλεξάντερ Νιέφσκι».

Στις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους στις 9:30 θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία και η δοξολογία του μακαριστού κεκοιμημένου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα αρχίσει μετά το πέρας της νεκρώσιμης λειτουργίας. Εν πομπή θα μεταφερθεί η σορός του μακαριστού εκλιπόντος Πατριάρχη από τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Αγ. Alexander Nevsky» στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό «Αγ. Κυριακή», όπου θα κηδευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: